Mathantverk från Sjuhärad hemlevererad till dig!

Lokalt från Sjuhärad

Välkommen till Lokalt från Sjuhärad!

e-butiken hittar du mycket närproducerat från Sjuhärad bl.a. en matkasse fullproppad med närproducerad mat från Sjuhärad!

Du får produkterna hem till dig som bor i Sjuhärad genom hemleverans och till dig som bor utanför Sjuhärad via DB-Schenker (endast torrvaror). Roligt som present eller till egen användning.

Vi levererar även till företag.


Gå in i e-butiken och se allt det goda Sjuhärad har att erbjuda! Och det är mycket kan vi lova!


Leader Sjuhärad

Lokalt från Sjuhärad har startat ett projekt där jag vill leverera närproducerad mat till Sjuhärads invånare. Jag har sökt bidrag från Leader Sjuhärad för detta.
Syftet med projektet är att nå ut med närproducerad mat till Sjuhärads invånare och gynna småskaliga producenter i Sjuhärad.
I dagsläget har invånare i Sjuhärad svårt att få tillgång till närproducerad mat för att det för många inte är möjligt att besöka alla småskaliga producenter i Sjuhärad. Det finns inget samlat grepp kring närproducerad mat i Sjuhärad. Invånarna är tvungna att åka till många olika gårdar för att handla sin närproducerade mat och många skulle vilja handla mer närproducerat, men har inte tid med detta samt att avstånden kan vara ett problem.
Detta projekt kommer att bli en service för Sjuhärads invånare för att det uppstår en möjlighet att handla sin närproducerade mat via internet, telefon eller mejl och få den hemlevererad.
Samtidigt gynnar projektet småskaliga producenter i Sjuhärad. Projektet riktar sig till producenter som producerar matvaror såsom grönsaker, kött, mejeri, honung, sylt, dryck, senap, kryddor och andra matvaror. Småskalighet och hållbarhet står i fokus. Producenter får tillgång till en extra kanal att sälja sina varor och nå invånare i Sjuhärad.
Projektet har även ett hållbart och klimatsmart syfte, eftersom antalet transporter i Sjuhärad blir mindre. Genom att jag ska använda mig av en bil som kör på närproducerad gas, blir projektet ännu mer klimatsmart.


  

Fina råvaror som vanligt

Fantastiskt fint kött, jättegod paj.

Jättefina råvaror

Känns so kvalitativa varor
👍

Jag är väldigt nöjd med varorna. Bra variation och även om man inte gör efter recept så ger innehållet bra inspiration till egna recept.

Lika nöjda denna gången! Både recept och varors kvalitet. Och mjölken är super bäst!