Dinkel, eller spelt som det också kallas är ett flera tusen år gammalt spannmål. Man kan säga att det är vårt ”urvete” som började odlas i Europa redan på stenåldern...
På senare tid har fler och fler forskare (och andra matintresserade) kommit att konstatera att surkål, kombucha, kimchi och andra fermenterade livsmedel är bra både för magen, immunförsvaret och miljön....
I exempelvis Spanien och Frankrike är kanin en vanligt förekommande rätt på matbordet. Och här i Sverige hade många kaninuppfödning hemma i trädgården så sent som under andra världskriget. Varför...
Somliga drömmer om att flytta till Frankrike, att bo vid Medelhavet eller skaffa en gård på landet. Sonia och Pierre gjorde tvärtom! Pierre, som kommer från gastronimins huvudstad, Lyon, är...
Det går många rykten och ”snack” om vår mat. En del rykten är överdrivna, andra kan vara vettiga att ta till sig. Något man pratat ganska mycket om på senare...
Sommar är grilltid. Och vi kan ägna hur lång tid som helst på att blanda den rätta marinaden, låta köttet ligga länge, länge och suga åt sig smaker innan vi...
Grovt mörkt rågbröd är standard i vårt södra grannland. Köper du ett härligt smørrebrød är oddsen höga för att mackan är just ett danskt rågbröd. Grovt rågmjöl, krossad råg, solrosfrön,...
Att långa transporter inte är bra för vårt klimat är ingen nyhet – och i sig ganska ologiskt. För visst är det galet med matvaror som, jag höll på att skriva...
Egentligen är det här med gräsbeteskött helt naturligt. Sedan urminnes tider har korna gått ute i sina hagar och i lugn och ro betat det som växt: gräs, klöver, maskrosor...