Veckans matsedel

Vecka 19 och 20

Sjuhäradskasse
vecka 19 och 20

Veckans recept:

  • Rostbiff med egengjord potatissallad
  • Spaghetti carbonara med rimmat fläsk
  • Ramslökskorv med stekt potatis
  • Vitlöksmarinerade räkor och pasta
  • Tempehwrap med djävulssås

Kassen innehåller:

450g rostbiff av nöt från Lillegården i Varberg

400g rimmat fläsk från Vik Gård i Horred

500g ramslökskorv från Vik Gård i Horred

400g räkor från Grimsis i Bollebygd

200g tempeh från Så Fungy i Svenljunga

300g pasta från Wästgötarna i Gärdhem

1,5 kg potatis från Algutstorps Potatis i Tranemo

500g rödlök från Tångagård i Falkenberg

Pak choi från Småbruket i Uddebo

Och ytterligare grönsak efter säsong

200g djävulssås från Mor Brittas i Fristad

3 dl Crème fraiche från Holmryds Mejeri i Bredared

Går att köpa hos oss:

2 msk honungssenap, 6 ägg, 1 dl grädde, 3 msk rapsolja, 2 msk smör, 1 msk riven ingefära, 1 msk hallonvinäger, 1 st minigurka, 300g tomat mix

Övrigt att köpa in:

2 tsk salt, 5 krm peppar, 2 st äpplen, 8 st rädisor, 1 dl majonnäs, 2 dl riven parmesanost, 2 vitlöksklyfta, ¼ dl sirap, ¼ dl soja, 6 tortillabröd, avokado, sallad, 1 st majs, 1 st lime, 400g spaghetti

Dagligvarukasse
vecka 19 och 20

Veckans recept:

  • Caesarsallad med bacon och krutonger

 

 

 

Kassen innehåller:

1 liter mellanmjölk från Holmryds Mejeri i Bredared

10st ägg från Furulunds Gård i Hökerum

1 lantbröd från Bageriet i Fritsla

1 liter kvarghurt från Holmryds Mejeri i Bredared

3 dl crème fraiche från Holmryds Mejeri i Bredared

150g bacon från Vik Gård i Horred

Säsongens sallad

350g ekologisk ostkaka från Kråkarps Gårdsmejeri i Kråkarp

 

 

 

Går att köpa hos oss:

1 msk smör, 2 msk honungssenap

Övrigt att köpa in:

2 dl parmesanost, 1 krm svartpeppar, 1 dl majonnäs, 3 msk citronsaft, 1 vitlöksklyfta, 3 msk finhackad persilja

Intresserad av våra produkter?